Таңжарық ақынның шығармашылық ғұмырнамасы - Ысқақұлы, С. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада Таңжарық ақын өлеңдерін өзінің өмірінен, бастан кешірген тағдырымен бірлестікте қарау басты мақсат ретінде алынған. Ақын туындыларының тарихи негізі, туу себептері өз өміріне, көріп-білген оқиғаларына барып тірелетіні жүйелі түрдегі бір сабақтастықта қарастырылады. Қытайдағы қазақ əдебиетінде Таңжарық Жолдыұлының өршіл де өміршең тұлғасы көркем туындыларын əдеби-теориялық тұрғыда талдаулар жасау арқылы бағаланады. Күрескер ақынның тар жол, тайғақ кешулі қысқа ғұмырында қалдырған мұрасы зерттеу мəселелері нақты сөз болады.
Творческое наследие поэта Танжарыка
The creative life of the poet Tanzharyk
Keywords: Таңжарық ақын өмірі; шығармалары; тарихи негізі; мұра; шешендік өнер; эпос; жыр; аңыз