Ұлттық тарихи драматургиядағы Абылай тақырыбы - Демеуғалиева, Н.Ə. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада Абылай хан тұлғасына арналған тарихи драмалардағы бостандық жəне тəуелсiздiк идеялары ашылған. Автор тарихты, дəуiрдiң болмысын ұлы тарихи тұлғаның армандары мен қызметін зерттеп, оның ой-арманы мен əрекеттерін талдап, салыстырады. Тiршiлiк шындығы мен Абылай ханның өмірлік көзқарастарының сəйкестіліктері қарастырылған.
Тема Абылая в отечественной исторической драматургии
Subject of Abylaya in domestic historical dramatic art
Keywords: тарихи драма əдеби жанр; тарихи дерек; қазақ ұлтының данасы