Реакции нуклеофильных присоединений аминов к эвдесманолиду α-сантонину. Синтез азотсодержащих производных - Мерхатулы, Н.; Жокижанова, С.К.; Жаксыбай, Г.М.; Балмагамбетова, Л.Т.; Смоленков, Ю.Ю.; Адекенов, С.М. (Изд-во КарГУ, 2010)
α-Сантониннің аминдендіру реакцияларының нəтижесінде практикалық маңызды азот атомынан тұратын туындылары синтезделді. Синтезделген қосылыстардың құрылысы ИҚ-, ЯМР 1Н-спектрлері мəліметтерінің негізінде анықталды. As a result of ammination of α-santonine practically important nitrogenated derivatives derivatives have been synthesized. The structure of the synthesized compounds IR-, NMR 1Н-spectral data have been established.
Keywords: нуклеофильные присоединения; амины; эвдесманолид α-сантонин; азотсодержащие производные; хиральный; циклогексадиеноновая система; кросс-сопряженное соединение