«Керей» тайпасының этникалық шығу тегі жəне шежіресі - Каренов, Р.С. (Қарму басп., 2014)
«Керей» тайпасының Орта жүздің басқа тайпалары арасындағы тарихи рөлі жəне орны ашылып көрсетілген. Орта жүзге жататын «Керей» тайпасының жəне Кіші жүзге жататын «Керейт» тайпасының шығу тегі суреттелген. «Керей» тайпасының құрамына енетін əр түрлі қазақ руларының тарих сипаттамасы берілген. Өз халқының тарихында айрықша рөл атқарған осы тайпадан шыққан аса көрнекті тұлғаларға көңіл бөлінген.
Этническое происхождение племени «Керей» и его родословная
Ethnic origin of the tribe «Kerey» and its genealogy
Keywords: тайпа; тарих; шежіре; зерттеу; көшу; өңір; тұлға; шығармалар