Некоторые особенности постановки задач течения жидкости с поверхностными гравитационными волнами - Алибиев, Д.Б.; Кушекова, Г.Ж.; Кажикенова, А.Ш. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақалада сұйықтың ағынының жоғарғы толқындары есебінің кейбір ерекшеліктері қарастырылады. Осындай қойылымдағы есептер үшін сұйықтың ағынының Ω облысы зерттеледі. Сəйкес формула- лармен анықталған тəуелді айнымалылар, векторлық потенциал, иірім векторы енгізілген. Есептің шешімін жəне оның теңдеуінің орнықтылығын анықтау үшін есептеу математикасы мен механиканың белгілі математикалық түрлендірулері қолданылған. This work discusses some features of formulation of the problem of fluid flow with surface gravity waves. In this formulation the fluid domain are considered. A new dependent variable, the vector potential, the vector of the vortex, which are determined by the corresponding formulas are introduced. Known mathematical calculations on computational mathematics and mechanics are applied to obtain the stability and uniqueness of solutions.
Some features of formulation of the problem of fluid flow with surface gravity waves