Белгісіздік мəннің модаль сөздер арқылы берілуі - Ажарбекова, Э.Н. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Қазақ тілі біліміне нақтылық категориялары шешілмеген мəселе болып тұр. Мақалада қазақ тіліне қатысты белгісіздік мəнінің фактілері қарастырылды жəне сараланды. Қазақ тілі материалдары шағын анық модаль сөздерінің көмегі арқылы берілуі қарастырылған. Автордың модаль сөздерінің қолдану сипаттамасы, келтірілген.
Факты выражения неопределенности посредством модальных слов
Keywords: модальділік; морфологиялық; тəсіл; модальдік мағына; модальдік қатынас; синтаксистік; рай тұлғалары; предикат