Методика проведения уроков по информатике и информационным дисциплинам - Шаяхметова, Б.К. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада информатика жəне ақпараттық жүйе пəндерінен лекция жəне практикалық, лабораториялық сабақтар қарастырылады. Мысал ретінде нақты 1-жəне 2-курс сабақтары алынып, білім деңгейі, сонымен қатар жұмыс барысында белгілі бекітілген əдістемелер зерттеліп, электронды есептеуіш машиналардың көптеген классификациядан біреуі ұсынылған. Мысал ретінде сабақтардың келесі тақырыптары алынған: «Алгоритм жəне олардың қасиеттері»; «Есептер шешу алгоритмдері жəне де оның қасиеттері», сондай-ақ бұл қатарда анкета туралы есеп көрсетілген. Сабақты жүргізу методикасы ретінде дамыта оқыту теориясы алынған, ол арқылы студенттердің ой толғану қабілеттілігі қалыптасады деген ойдамыз. In the article the methods of giving lessons of informatics and informative discipline institute of higher educations are considered. And term «a lesson» is understood as lecture, practical or laboratory lessons. In the work examples of concrete lessons on the first and second course are adduced. In addition certain recommendations for methods of lessons are offered. In the article one’s possible classification computers is offered. Lessons on the subjects: Concept algorithm and his properties, Algorithm solution tasks and his properties, also task on the form are adduced as examples. Theory of develop teach, which foresee in quality one’s his function develop skill, directing on form ability reason, is offered as methods of giving lessons.
The methods of giving lessons of informatics and informative disciplines