Су сапасының көрсеткіштеріне электрогидроимпульстік әдістің тигзетін әсері - Сулейменова, С.Е.; Рахманқызы, А. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
Су ресурстары – бұл жер үсті суларының қоры, қазіргі уақытта пайдаланылып жатқан немесе келешекте пайдалану үшін жоспарланған, яғни жер үсті сулары мен жер асты суларының жиынтығы болып табылады. Өзенге, көлге және су қоймасына антропогендік әсер етудің күшеюі, яғни әр түрлі химиялық қосылыстардың көп мөлшерінің түсуі судағы ағзалардың мекендеу ортасын өзгертеді, судың сапасын нашарлатады, кәсіпшілік нысандардың өнімділігінің төмендеуіне әкеледі. Су айдындарына келіп түсетін, ағынды сулар - сулы экожүйеге ауқымды залал келтіреді. Қазіргі таңда табиғи ресурстарды пайдалану кез келген дамыған немесе дамушы ел үшін маңызды әрі күрделі мәселеге айналып отыр.
Keywords: су сапасы; электрогидроимпульстік әдіс; электр разряды; физика-химиялық қасиеттер; электрод