THE STRATEGY OF TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT OF THE MINING AND METALLURGICAL COMPLEX - Kabdybay, A.; Kenzhebekov, N.; Syzdykova, D. (Wydawnictwo Naukowe IVG, 2021)
W artykule omówiono etapy realizacji strategii rozwoju technologicznego kompleksu górniczo-hutniczego Republiki Kazachstanu. Realizacja każdego etapu jest reprezentowana przez sekwencję działań mających na celu ukształtowanie i rozwój głównych elementów strategii rozwoju technologicznego. Ujawnia również narzędzia zapewniające równowagę czynników zewnętrznych i wewnętrznych w realizacji strategii rozwoju technologicznego.
Keywords: kompleks górniczo-hutniczy; strategia rozwoju technologicznego; innowacyjny rozwój hutnictwa; przemysł 4.0; państwowa regulacja produkcji hutniczej