Последствия обхода закона в международном частном праве - Адышев, Б.Т. (My University, 2011)
Мақалада заңгерлік ғылым мен тəжірибеде біркелкі анықталмайтын халықаралық азаматтық айналымдағы заңды айналып өту мəселесі қарастырылған. «Заңды айналып өту» түсінігі құқықтықтың əр түрлі салаларында қолданылуы мүмкін, бірақ ол азаматтық, салық жəне халықаралық жеке құқық салаларында неғұрлым көп қолданылады. Əр алуан көзқарастармен нормативтік жолдарды талдау негізінде осы құқықтық институтты халықаралық жеке құқықтағы құқықтық реттеу механизміндегі даму болашағы туралы түйін жасалады. This article is devoted to the problem of circumvention of law in Private International Law, which is estimated to be controversial legal theory and practice. The concept of «circumvention of the law» can be used in various fields of law, but the most famous areas of its application are Civil, Tax and Private International law. On the base of the analysis of different points of view and regulatory approaches to draw conclusions on the prospects of development of this legal institution in the mechanism of legal regulation of civil relationship.
Keywords: международное частное право; РК