Сызықты дифференциалдық теңдеулер жүйелерінің псевдопериодты шешімдерінің орнықтылығы - Сартабанов, Ж.А.; Алеуова, З.Ж.; Арыстанова, А.Б. (Қарму басп., 2013)
Дифференциалдық теңдеулердің псевдопериодты шешімін орнықтылыққа зерттеу мəселесі жай дифференциалдық теңдеулердің квазипериодты шешімін орнықтылыққа зерттеумен байланысты. Мақалада М.Урабе ұсынған псевдопериодты функциялар əдісі қолданылды. Бұл əдістің негізінде Г.Бордың периодты көп айнымалы функциялар мен квазипериодты бір айнымалы функциялардың арасындағы байланыс туралы теорема жатқанын айта кету керек. Сондай-ақ коэффициенті бар параметр бойынша периодты сызықты дифференциалдық теңдеулер жүйесінің псевдопериодты шешімдерінің орнықты болуының жеткілікті шарттары алынған.
Устойчивость псевдопериодических решений линейных систем дифференциальных уравнений
Sustainability of pseudoperiodic decisions of linear systems of differential equations
Keywords: псевдопериодты функция; дифференциалдық теңдеулер жүйесі; шешімнің орнықтылығы; орнықтылық шарттары; шешімнің бар болуы; параметр; матрица; периодты шешім; псевдопериодты шешім; сызықты теңдеулер