Қазақстан Республикасының агроөнеркəсіптік кешенін басқару мəселелері - Мусатаев, Б.Б.; Мамбетова, С.Ш. (ҚарМУ баспасы, 2020)
мақалада Қазақстан Республикасының агроөнеркəсіптік кешенін дамутыды 2017 - 2021 жылдарға арналған мемлекеттік бағдарламасы қарастырылған. Сонымен қатар, ауыл шаруашылығындағы еңбек өнімділігі индексі, ашаруашылығы өндірісінің өзге салалардан айырмашылығы мен ерекшелігі, оның тек өндіріс саласы ғана емес, сонымен қатар ел халқының басым көпшілігінің тіршілік ету, Қарағанды облысы бойынша ауылшаруашылығында көрсетілетін қызметтер динамикасы талданған. Қазақстанның агроөнеркəсіптік кешенін дамытудың 2017-2021 жылдарға арналған мемлекеттік бағдарламасына қысқаша шолу жасалып, сараланған.
Keywords: агроөнеркəсіп; ауылшаруашылық; агроөнеркəсіптік кешен; ауыл; орман жəне балы; шаруашылығы өнімдері; экономика