Қазақ тілі дыбыстарының дифференциалды айырым белгілерін оқыту үдерісінде модельдеу - Беркімбаев, К.М.; Талдыбаева, М.Д. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада қазақ тіліндегі дыбыстардың дифференциалды белгілеріне оқыту барысында модельдеу əдісін қолдану қажеттілігі айқындалды. Авторлар «модель» жəне «модельдеу əдісі» түсініктерінің негіздерін анықтады, қазақ тіліндегі дыбыстардың дифференциалды белгілерінің модельдерін көрсетті.
Моделирование в процессе обучения по дифференциальным признакам звуков казахского языка
Modeling at the process of teaching of differentia of Kazakh language sounds
Keywords: модельдеу; фонетика; қарсы айырылым белгілері; артикуляция; дифференциалды айырым белгілері; дыбыстар; модельдеу əдісі