Қабылдау стилистикасы: оқу құралы - Адилова, А.С. (Эверо, 2016)
Оқу құралында стилистика мәселелері ақпарат жіберу жүйесі ретінде тҥсінілетін қаламгер – мәтін – оқырман үштағаны негізінде қарастырылып, көркем мәтін, ондағы мазмұндық-нақты, мазмҧндық-концептуалды, мазмҧндық-астарлы ақпарды түзуге қызмет ететін санаттардың концептуалды және прагматикалық әлеуеті, оның лексика- фразеологиялық қабатында кездесетін түрлі тілдік бірліктер оқырман тұрғысынан сипатталады. Оқу құралы филология факультетінің студенттеріне, магистранттарына, оқытушыларына, сондай-ақ көркем мәтін және стилистика мәселелерімен айналысатын басқа да мамандарға арналған.
Keywords: Мәтін ұғымы туралы; көркем мәтін; фонетика; лексика; сентенция