Жастардың саяси мəдениетін қалыптастыру: құндылық бағдарлар мен жаңашыл тəсілдер - Алметов, Н.Ш.; Айтжанова, А.Б.; Сулейменова, А.А. (ҚарМУ баспасы, 2016)
Мақалада қазіргі оқушы жастардың саяси мəдениеті олардың азаматтық белсенділігінің маңызды құрамды бөлігі ретінде қарастырылған. Жастардың саяси мəдениетін оқытудың концептуалдық негіздері анықталды. Үздіксіз білім беру жүйесінде оқушы жастардың саяси мəдениетін қалыптастыру үрдісінің құрылымы зерттелген. Сондықтан жастардың саяси мəдениетін қалыптастырудың қазіргі мəселелерін шешудің жаңашыл тəсілдері мен жастардың саяси əлеуметтенуінің білім беру процесіндегі мəні мен ролі талданған.
Формирование политической культуры молодёжи: ценностные ориентации и новые подходы
Formation of the youth’s political culture: the value orientations and new approaches
Keywords: саяси мəдениет; оқушылар; жастар; саяси белсенділік; азаматтық тəрбие; саяси мəдениетті тəрбиелеу; жаңашыл əдістер; құндылық бағдар; азаматтық сезімдер; патриоттық сезімдер