Медициналық биофизика пəнін кəсіби бағыт бойынша оқытудың жалпы қағидалары - Байзақ, Ү.А. (ҚарМУ басп., 2015)
Мамандарды кəсіби тұрғыдан дайындау əр уақытата өзекті проблемалар қатарына жатады. Бұл бағыттағы ғылыми зерттеулер елімізде жəне шет елдерде көптеп жүргізілген, бірақ олардың арасында болашақ дəрігерлерді медициналық техникалар бойынша дайындауға арналған зерттеулер жоқ. Мақалада болашақ дəрігерлерге медициналық биофизика пəнінде медициналық техниканы меңгертудің педагогикалық негізі анықталып, болашақ дəрігерлерге медициналық техника бойынша білім берудің технологиясы ұсынылған.
Общие принципы профессиональной направленности курса медицинской биофизики
General principles of professional orientation course medical biophysics
Keywords: медициналық биофизика; медициналық техника; диагностикалық жəне терапиялық техника; студент; танымдық іс-əрекеттер; дағдылар