1991–2000 жж. ТМД кеңістігіндегі саяси қатынастар - Адамбек, Б.К. (ҚарМУ басп., 2010)
Мақалада 1991–2000 жылдар аралығындағы Қауымдастық түрінде посткеңестік кеңістікте құрылған тəуелсіз мемлекеттердің жаңа саяси жүйесі туралы баяндалды. Автордың пікірінше, көрсетілген жылдар ішінде ТМД елдері арасында саяси жəне экономикалық қарым-қатынастардың негізі қаланды. Бұл тəуелсіз мемлекеттер арасындағы көптеген проблемаларды шешуге мүмкіндік туғызды.
Политические отношения на пространстве СНГ в 1991–2000 гг.
Political relations in the CIS in 1991–2000
Keywords: ТМД; тəуелсіз мемлекеттер; Ресей; Кеңес үкіметі; саяси қатынастар; КСРО; саяси топтар; Орта Азия; Кавказ; саяси мəселелер