О гуманитарном потенциале естественных и технических дисциплин - Чечин, Л.М.; Каймулдина, А.К. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада жаратылыстану мен техникалық пəндердің гуманитарлық əлеуетіне анықтама берілген. Жаратылыстану жəне техникалық пəндердің гуманитарлық потенциалы білімді гуманитаризациялау мəселесінің əлі зерттелмеген аспектісі болып табылатындығы көрсетілген. Философиялық жəне ғылыми-əдістемелік əдебиеттерге жүргізілген зерттеулер негізінде физиканың гуманитарлық потенциалының негізгі компоненттері айқындалған. Олар — этикалық, мəдени-əлеуметтік, антропокосмостық, дүниетанымдық, көркем-эстетикалық. Көрсетілген компоненттердің əрқайсысына жан-жақты сипаттама берілген.
Keywords: гуманитарный потенциал; естественные дисциплины; технические дисциплины