Компетентность профессионально-педагогической подготовки специалистов для профильной школы - Исаева, К.Р. (Изд-во КарГУ., 2012)
Мақалада болашақ бейінді мектеп маманы дайындығының кəсіби-педагогикалық құзыреттілігі білім мазмұнын таңдау, білім үдерісін ұйымдастыру жəне білім нəтижесін бағалаумен қатар, білім мақсатын анықтайтын жалпы педагогика қағидасы жиынтығы ретінде қарастырылады. Бейінді оқу мақсаты білім алушының əлеуметтік тəжірибесін пайдалану негізінде əр түрлі салада жəне қызмет түрінде өз бетінше шешім қабылдай алу қабілетін дамыту болып табылады. Бейінді оқытуды ұйымдастыру білім алушының танымдық, коммуникативтік, ұйымдастырушылық қабілетін қалыптастыру шартын жасау болып табылады. In this article questions of a kompetentnostny approach as sets of the general principles are considered, definitions are more whole than education, selection of the content of education, the organization of educational process and an assessment of educational results. The purpose of profile training thus consists in development in trainees of ability independently to solve problems in various spheres and kinds of activity on the basis of use of the social experience which element is also the personal experience being trained. The organizations of profile training consists in creation of conditions for formation at trainees of experience of the independent solution of informative, communicative, organizational abilities.
Keywords: профильные школы; компетентность; профессионально-педагогической подготовки; специалисты