Біріккен Ұлттар Ұйымы: құрылымы жəне қызметі: оқу құралы - Смағұлова, Г.М.; Төлеуова, Б.Т.; Стамбулов, С.Б. (ҚарМУ баспасы, 2016)
Оқу құралында Біріккен Ұлттар Ұйымы, оның арнайы жəне қосымша органдары мен бағдарламаларының тарихы, құрылымдары жəне атқаратын қызметтері баяндалады. БҰҰ жəне Қазақстан Республикасы арасындағы ынтымақтастықтың жекелеген мəселелері қарастырылады. Оқу құралы «Халықаралық қатынастар», «Аймақтану», «Халықаралық құқық», «Саясаттану», «Тарих» мамандықтарында оқитын студенттерге, магистранттарға, оқытушыларға жəне Біріккен Ұлттар Ұйымының тарихына қызығушылық білдіретін көпшілікке арналған.
Keywords: Біріккен Ұлттар Ұйымы; БҰҰ; Қазақстан; дипломатия; ЮНИСЕФ; ЮНФПА; ЮНИФЕМ; МАГАТЭ; Дүниежүзілік сауда ұйымы