СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ И ПРОБЛЕМЫ ГОСТИНИЧНОГО ХОЗЯЙСТВА В РЕСПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН - Усенова, Д.М. (Изд-во КарГУ, 2010)
Қонақ үй шаруашылығы туристік сала дамуын қамтамасыз ететін негізгі сектор болып табылады. Қазақстанда қонақ үй шаруашылығының қазіргі жағдайын сипаттайтын негізгі шаруашылық-қаржылық көрсеткіштеріне талдау жасалған. Қазақстан Республикасында қонақ үй индустриясының өзектілігі негізделініп, қонақ үйлердің орналасу, категория бойынша сегментациясы келтірілген. Талдау негізінде Қазақстан Республикасында қонақ үй шаруашылығының дамуына кедергі жасайтын проблемалары айқындалған. Hotel industry is a main sector of the tourism industry. In the article «Present state and problems of hotel industry in the republic of Kazakhstan» has analysed the key economic and financial indicators of the development of hotel industry in Kazakhstan at the present stage. The article discusses the relevance of hotel industry in the Republic of Kazakhstan, the segmentation of accommodation and categories. Based on the analysis has identified the main problem hindering the development of hotel industry in the Republic of Kazakhstan.