Тілдің шығуы туралы теориялар - Түйте, Е.Е.; Блялова, А.А.; Қадырова, Л.Б. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада тіл білімі ғылымы жəне оның қарастыратын негізгі мəселелері, адамзат баласы тілінің шығуы туралы теориялар берілген. Тіл жайында анықтамалар, оның негізгі қызметтері, ежелгі дəуірден бастап күні бүгінге дейінгі ғалымдардың тіл туралы айтқан ойлары, көзқарастары мен тұжырымдары жинақталып беріліп отыр. Дүниежүзі тілдерінің санына қатысты мəліметтер де келтірілді. Тілдер санының түрлі болуының себептері айқындалды.
Теории о возникновении языка
Theories about language emergence
Keywords: тіл; лингвистика; əлем тілдері; коммуникация; өлі тілдер; тірі тілдер; диалект; монолингвист; микролингвистика; металингвистика; тіл жəне қоғам; одағай; эмоция; ым-ишара; қоғамдық шарттасу теориясы