Пути развития духовно-нравственных отношений будущих педагогов профессионального обучения - Шрайманова, Г.С.; Нургалиев, Ч.Б.; Тажибаева, Д.К. (Изд-во КарГУ., 2010)
Бұрынғы білім беру процестерінде оқушылардың тек интеллектуалдық күштердiң құрылуына жəне дамуына назар аударылған. Алайда соңғы жылдарда психология жəне педагогика əдебиетінде рухани- адамгершілік құндылықтардың қажеттілігі туралы сөз айтыла бастаған. Мақалада кəсіптік білім беру болашақ мамандардың рухани-адамгершілік қасиеттерін қалыптастыру мəселелері қарастырылған. Психологиялық-педагогикалық зерттеулер негізінде сапалы тұлғаны дамыту мен кəсіби бейімдеу жолдары ұсынылған. Ұлттық жəне жалпы адами құндылықтар негізінде педагогикалық шарттар құру маңызды екендігі дəлелденген.
Keywords: пути развития; духовно-нравственных отношений; профессиональная обучения; будущий педагог