Жол-көлік саласы мамандарын даярлауда оқыту əдістерінің рөлі - Қыздарбекова, М.Ж. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада көліктік-жолдық бейінді мамандарын даярлау кезіндегі оқыту əдістерін қолдану сұрақтары қарастырылған. 5В090100 – «Көлікті пайдалану жəне жүк қозғалысы мен тасымалдауды ұйымдастыру» мамандығына арналған «Көліктегі еңбекті қорғау жəне эргономика» оқу курсының құрылымы мен мазмұны ерекшеленген. Автор оқу барысының дидактикалық мақсаттар мен міндеттерін қарастырған, оларды шешу кезінде оқу үдерісінде оқытушының оқу жұмысы мен білім алушылардың танымдық қызметінің сəйкес тəсілдерін ұсынған. Əдістерді талдау оқыту мазмұнының əдістеріне, білім алушылардың контингентінің ерекшеліктеріне, оқу уақытының мерзіміне сəйкестігі туралы оқыту теориясына қойылатын талаптарға сəйкес жүргізілді.
Роль методов обучения при подготовке специалистов транспортно-дорожного профиля
Role of methods of training at training of specialists of a transport and road profile
Keywords: жоғары білім беру жүйесі; тұлға; техника ғылымы; көлік маманы; оқу үдерісі; оқыту əдістері; кейс-əдісі; болашақ мамандарды даярлау