Графикалық білім беру іс-əрекетіндегі оқушылардың жетістіктерін бағалау белгілері - Хасенов, М.М.; Кожиков, Ж.А. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақала оқушылардың графикалық білімін, іскерлігін жəне дағдыларын 10-балдық бағалау жүйесіне өту кезіндегі əдістемеге арналған. Ұсынылып отырған əдістеме оқушылардың графикалық іс- əрекетінің орындаушылық жəне тиімді (шығармашылық) тəсілдерін меңгерудің нəтижесін дұрыс бағалауға мүмкіндік береді. Бағалау негізінен графикалық іс-əрекеттердің (кескіндерді тұрғызуы бойынша, қайта құру, кескіндерді түсіну жəне түрлендіру) негізгі түрлерін меңгеру əр түрлі жағдайларда жүзеге асырылады: типтік, вариативтік жəне жаңа (мəселелік). Мұнда оқушылардың оқу жетістіктерінің негізгі нəтижелері көрсетіледі.
Оценивание степени успеваемости в графическом образовании деятельности учащихся
Keywords: оқушылардың графикалық білімі; іскерлігі жəне дағдылары; 10-балдық бағалау жүйесі; графикалық іс-əрекеттер; кескіндер түрлері; оқу жетістіктері; оқушыларға білім беру нəтижесі; деңгей; тапсырма; шығармашылықты графикалық тапсырмалар; вариативтік жағдайлар