Жылжымайтын мүлікті бағалау процессін автоматтандыру - Амиркулова, М.Б.; Маханова, А. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Қазақстан Республикасында нарықтық экономика жеке меншік нысандарының көп түрлілігіне жеке меншік иелерінің қайта пайда болуына əкелді. Меншік иесінің еркі бойынша өзіне тиесілі үйге, пəтерге жəне басқа жылжымайтын мүлікке иелік етуін, өзінің жаңа тұрғылықты үй немесе кеңсесіне бөлме табуына, бизнеске өз қаражаттарын салуға мүмкіндік туды. Осы тұрғыдан Қазақстан Республикасында жылжымайтын мүлікті сатып алу жəне сату процессі өте жиі болғандықтан, оны бағалауды автоматтандыру қажет. Бағалау жұмысымен бағалаушылар айналысады. Сонымен қатар, электронды бағалау сайттары арқылы біз өзіміздің жылжымайтын мүлік объектіміздің нарықтық құнын біле аламыз.
Keywords: автоматтандыру; бағалау; жылжымайтын мүлік; электронды сайттар; нарық