Қаржы секторын цифрландыру – бұл қазіргі экономиканың маңызды трендтерінің бірі - Тиштыкбаева, А.Ж.; Масалим, С.Е.; Туйтебек, Қ. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Қаржы секторын цифрландыру – заманауи экономиканың маңызды бағыттарының бірі. Цифрлық технологияларды енгізу банк жүйесін жетілдіру, төлем операцияларын автоматтандыру және қаржы ресурстарын басқарудың тиімділігін арттыруды қамтамасыз етеді. Бұл үрдіс клиенттерге көрсетілетін қызметтердің сапасын жақсартумен қатар, операциялардың қауіпсіздігін арттырады. Сонымен қатар, блокчейн, жасанды интеллект және үлкен деректерді талдау құралдарының қолданылуы қаржы институттарының қызметтерін жаңа деңгейге көтеруге мүмкіндік береді. Осы мақалада цифрландырудың қаржы секторына тигізетін ықпалы, оның артықшылықтары мен негізгі кедергілері қарастырылады.
Keywords: қаржы; цифрландыру; блокчейн; жасанды интеллект; үлкен деректер; банк жүйесі; инновациялар