Асық ойын арқылы балалардың ұлттық құндылықтар туралы түсініктерін дамыту - Кенжебаева, А.Т.; Қашқынбаева, З.Қ. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Мақалада асық ойыны баланың ойлау қабілеті мен сөйлеу тілін, қимылын дамытатын, денесін шынықтырып, ағза жұмысын, көз көруі, қан айналысы мен тыныс алу мүшелерінің жұмысын жақсартуға ықпал ететін ойын түрі қарастырылады.
Keywords: асық ойыны; салт-дәстүр; әдет-ғұрып; дене қимылы; шынықтыру