АНАЛИЗ ВЛИЯНИЯ МИРОВОГО КРИЗИСА НА ЭКОНОМИКУ КАЗАХСТАНА - Омирбаева, Б.С. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада əлемнің барлық елдерін қамтыған ағымдағы экономикалық дағдарыс қарастырылған. Əлемдік қаржылық жүйені реттеу мəселесін шешу үшін болашақ бағыттардың бірі болып жаңа əлемдік қаржылық орталықтарды құру жəне ұлттық экономиканың егемендігін сақтайтын жаһандану жағдайындағы механизмдерді өңдеу болып табылады. Бірінші кезекте бұл əлемдік валюталық, қаржылық жəне саудалық жүйелерді қалыптастырумен байланысты. In article the current economic crisis which has captured all without an exception of the country of the world is considered. One of the most perspective directions for the decision of going deep problems of regulation of a world financial system is working out of mechanisms which will allow? Even in the conditions of globalisation? To keep the sovereignty of national economies and to create the new world financial centres. First of all, it is connected with reforming of world currency, financial and trading systems.