Болашақ педагоггардың кəсіби қалыптасуындағы мотивацияның рөлі - Sankhayeva, А.; Kaisarova, K. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Бұл мақалада болашақ мұғалімдердің кəсіби мотивациясын дамыту қажеттілігі қарастырылады. Авторлар кəсіби мотивация ұғымын анықтаудың əртүрлі тəсілдерін қарастырады, кəсіби мотивацияның түрлері жəне оны арттыру жолдары талданады. Əр түрлі модельдер мен технологиялар негізінде психологиялық-педагогикалық жағдайларды дамыту жəне құру болашақ педагогтардың кəсіби мотивациясын қалыптастыру процесін оңтайландыруға мүмкіндік береді.
Keywords: мотивация; кəсібимотивация; болашақ педагогтар; студенттер; педагогикалық қызмет; дайындық