Решение интегро-дифференциального уравнения движения заряженных частиц на примере мультипольно-цилиндрического поля - Саулебеков, А.О.; Асылбекова, С.Н.; Махабаева, А.Т.; Турлыбекова, Р.С. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада зарядталған бөлшектер шоқтарының энергетикалық спектрін анықтау есебін шешуге практикалық қызығушылық тудыратын электростатикалық гексапольді-цилиндрлік өрістің электрон- ды-оптикалық сипаттамаларын талдау жəне теориялық есептеу нəтижелері көрсетілген. Интегралдық- дифференциалдық түрде берілген қозғалыс теңдеуін дəрежелік қатар бойынша шешудің аналитикалық əдісі негізінде зарядталған бөлшектер траекториясын есептеу жүргізілді. In the present work the results of theoretical calculation and analyze of electron-optical characteristics of electrostatic hexapole cylinder field, having the practical significance in solving of energy spectrum determination problems have been given. On a base of the power-series analytical method of solution of the equation of motion presented in integral differential form the trajectories of charged particle are calculated.
Solution of integral differential equation of charged particles motion on the example of multipole cylindrical field