Методы решения задач на оптимизацию в курсе планиметрии при помощи вспомогательных задач - Григорьева, Т.С.; Заикина, Т.В. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада планиметрия курсындағы оңтайлы есептері жəне оларды қолданбалы есептер көмегімен шешу əдістемесі қарастырылады. Мұнда оқушылардың интуициясын дамытатын, дəлелді қорытындылауды қажет ететін есептер берілген. Сонымен қатар оқушылардың зерттеу мəдениетін тəрбиелеуге бағытталған мектеп планиметрия курсындағы экстремалды есептердің қойылымы көрсетілген. Мұндай есептердің барлық шешімдері математикалық модельдерді зерттеу жəне нақты жағдайларда тиімділеу құралдарын қолдануды зерттеу деңгейінде ұсынылады. In this article there are tasks of optimization in planimetry course that are described by authors. It’s also devoted to methods of making it by supporting tasks. In the article we can find some tasks that can let us develop intuition of pupils, learn them to draw sound conclusions. Moreover, authors tried to pay attention to making extremal tasks in school planimetry course that can make pupils exercise their culture of research. All the solutions of the tasks take part on the level of research of the mathematical model and on the level of research of the real systems by optimization tools.
The methods solutions of the optimization tasks in planimetry course by supporting tasks