Қазақстан Республикасында шағын кəсіпкерлікті басқару экономиканың бəсекеге қабілеттілігін арттыру факторы ретінде - Дарибеков, С.С.; Манасбаева, А.К.; Ниязбекова, Ш.У. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Мақалада Қазақстан Республикасында шағын кəсіпкерлікті басқару экономиканың бəсекеге қабілеттілігін арттыру факторы ретінде қарастырылған. Қазақстан Республикасында шағын кəсіпкерлікті басқару экономиканы құрылымдық қайта құруды жандандырудан, нарықтық таңдаудың жəне қосымша жұмыс орындарының кең еркіндігін ұсынудан, шығындардың тез өтелуін қамтамасыз етуден, тұтынушылық сұраныстың өзгеруіне жедел реакциядан көрінетін ірі өндіріспен салыстырғанда бірқатар артықшылықтарға ие.
Keywords: шағын кəсіпкерлік; өндіріс; бəсекелестік; банк; сауда; құн; банкрот; тауар; нарық; капитал; инновация