К ФАУНЕ ЧЕШУЕКРЫЛЫХ (LEPIDOPTERA) КАРАТАУСКОГО ЗАПОВЕДНИКА - Абдурасулова, Л.С.; Жданко, А.Б. (Изд-во КарГУ., 2009)
2007–2008 жж. Қаратау қорығының аумағында ғылыми-зерттеу жұмыстары нəтижесінде қабыршаққанаттылардың 5 тұқымдасына 23 туысына жататын 38 түрі анықталған. Олардың алуан түрлілігі, биотоптық бейімділігі, экологиялық-фаунистикалық сипаттамасы берілген. Сирек кездесетін жəне жойылып бара жатқан түрлері зерттелген
Keywords: фауна Казахстана; охраняемая территория; Каратауский заповедник; научно-исследовательская работа; отряд Чешуекрылых (Lepidoptera)