Электрондық өндірісте қолданылатын шикізатты өңдеу технологиясы - Нүсіпбеков, Б.Р.; Хасенов, А.Қ.; Ахметова, Г.Қ.; Дүйсембекова, Ə.С.; Бейсенбек, А.Ж. (ҚарМУ баспасы, 2013)
Мақала ғылым мен техника салаларын дамытуда маңызды материалды өңдеу жұмыстарына арналды. Кремнийдің түрлері мен қолдану аймағы қарастырылды. Табиғи минералдар мен техногендік шикізаттарды бөлшектеу мен ұнтақтаудың тиімді əдістерінің бірі — электроимпульстік технология. Ғылымизерттеу жұмыстары кезінде өнімді өңдеудің тиімді параметрлері келтірілді. Ұсынылып отырған технология арқылы металлургиялық кремнийді ұнтақтау жұмыстары кезінде алынған мəліметтер келешекте өндіріс орындарында қолданыс табуы мүмкін.
Технология обработки сырья для электронной промышленности
Technology of processing of raw materials for electronic industry
Keywords: электроимпульсті технология; металлургиялық кремний; электрондық өндірісте қолда- нылатын шикізат; ұнтақтау дəрежесі; көлемдік коэффициент; абразивті материал