Әлеуметтік және демографиялық саясатты талдауда статистикалық әдістердің қолданылуы - Амиркулова, М.Б.; Баймаганбетова, Ж.С. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Әлеуметтік және демографиялық саясатты статистикалық талдау қоғамдағы күрделі өзгерістерді жақсы түсінуге көмектесетін тиімді құрал болып табылады. Ол әлеуметтік саясат пен жоспарлау саласында негізделген шешімдер қабылдау үшін қажетті деректерді ұсынады және зерттеуге жаңа мүмкіндіктер ашады. Талдау әдістерін дамытуды жалғастыру, деректер сапасын жақсарту, әділ және тұрақты қоғам құру үшін зерттеу нәтижелерін белсенді пайдалану маңызды.
Keywords: статистикалық талдау әдістері; әлеуметтік саясат; демографиялық саясат; қоғамдағы өзгерістер; әлеуметтік көрсеткіштер; демографиялық көрсеткіштер; процесстер