Кавитацияның дизель отыны қасиеттеріне əсерін зерттеу - Татеева, А.Б.; Байкенов, М.И.; Матаева, А.Ж.; Балтабеков, А.Е. (ҚарМУ басп., 2012)
Жаңа технологияларды жасау жəне белгілі əдістерді күшейту заманауи бағыттардың бірі — химиялық-технологиялық процестерге физикалық əсерді қолдану. Кавитация көмегімен жасалатын көмірсутекті шикізатты өңдейтін механикалық əсер — өңдеудің ең тиімді əдістердің қатарынан. Дизельді жандырғышты кавитациялық өңдеу жеңіл қайнайтын фракцияларының шығымын арттырады жəне түзілетін химиялық заттардың сапасын күшейтеді.
Keywords: химиялық-технологиялық процестер; кавитация; дизельді отынды кавитациялық өңдеу