Никель қалдықтарының калий сульфаты ерітіндісінде айнымалы токпен поляризациялау кезіндегі электрохимиялық қасиеттері - Бекенова, Г.С.; Баешов, Ə.Б. (Вестник Карагандинского университета, 2016)
Мақалада калий сульфаты ерітіндісінде айнымалы токпен поляризациялау кезіндегі никель электродының электрохимиялық қасиеттері алғаш рет зерттелді. Никельдің еру процесіне айнымалы жəне тұрақты ток тығыздықтарының, калий сульфаты концентрациясының, электролит темпера- турасының жəне айнымалы ток жиілігінің елеулі əсер ететіні көрсетілді. Никель электродтарының химиялық еруі айнымалы токпен поляризациялау кезінде тұрақты токпен салыстырғанда 30 есеге дейін артатындығы анықталды.
Keywords: никель электроды; қалдық; электрохимиялық қасиет; машина өндірісі; электролит; оңдеу