Взаимообусловленность способа и орудий совершения преступлений, связанных с деятельностью нетрадиционных религиозных конфессий и культов - Аренова, Л.К. (Изд-во КарГУ, 2011)
Дəстүрлі емес діни конфессиялар мен ғұрыптардың қызметтерімен байланысты қылмыстардың жасалу тəсілдері қылмыстардың криминалистикалық сипаттамасының негізгі элементтерінің бірі болып табылады. Қарастырылып отырған қылмыстардың жасалу тəсілі оның жасалу құралымен байланысты. Қылмыстардың бұл түрі діни-ғұрыптық қызметпен байланысты емес қылмыстардың криминалистикалық сипаттамаларынан ерекше. Сонымен қатар діни-ғұрыптық қызметпен байланысты қылмыстарды жасау оның жасалу тəсілі мен қаруын таңдап алу, айналадағы жағдаймен, субмəдениетпен, кəсіби қылмыстық тəжірибенің болуымен, қылмыскердің жеке басының физиологиялық жəне психологиялық қасиеттерімен айқындалады. The way of committing crimes, connected with the activity of non-traditional religious confessions and cults, in the first place is interdependent with the implements of crimes committing. Of the considered group and is determined as the system of actions which are chosen for criminal aim achievement and conditioned by the character of nontraditional religious activity, therefore the choice of crime implements is different from forensic characteristics of crimes, committed outside confessions and cults. Also these actions are conditioned by the circumstances, subculture, presence of professional crime experience, and personal physiological and psychological qualities of criminal — adherents.