Қазақстан Республикасындағы ауыл шаруашылығына мемлекеттік қолдауды дамыту - Байбосынов, С.Б.; Мусатаев, Б.Б. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Отандық ауыл шаруашылығының əлеуметтік-экономикалық дамуы агросферадағы экономикалық қатынастарды ұғынуға принципті жаңа көзқарас жасау қажеттілігін тудырды. АӨК салаларының тиімді өзара іс-қимылы үшін сапалы жаңа теориялық-əдістемелік база қажет. Елдің аграрлық секторын дамытудың қазіргі кезеңі кəсіпкерлік қызметтің түбегейлі жаңа жағдайларын біртіндеп жасаумен сипатталады. Өндірістің нарықтық бағдарының қажеттілігін өзектілендіретін экономикалық жағдай қалыптасады. Осыған байланысты нарық талаптарын ескере отырып, АӨК кəсіпорындарының қызметін ұйымдастырудың нақты экономикалық құралы ауыл шаруашылығын мемлекеттік қолдау болып табылады.
Keywords: агроөнеркəсіп кешені; агробизнес; ауыл шаруашылығы өндірісі; нарықты зерттеу