Қазақстан аймақтарының инновациялық əлеуетін бағалау - Ахметжанов, Б.А.; Тажибекова, К.Б.; Хишауева, Ж.Т. (Вестник Карагандинского университета, 2016)
Мақалада экономика үшін инновацияның алатын орны мен аймақтың дамуына əсері анықталған. «Əлеует» ұғымының теориялық мəні ашылған. Қазақстан экономикасында əр аймақ өзіндік ерекшеліктер тəн, сондықтан инновациялық əлеуетті бағалау үшін негізгі көрсеткіштер жиынтығы қарастырылған. Аймақтар ғылыми жəне техникалық əлеуеті бойынша талданған. Елдегі негізгі қорлардың тозуы болғанымен, жаңаруы қарқынды түрде өсіп келе жатқаның байқауымызға болады. Қазақстан аймақтары əлеуетінің жағдайына қарай төрт топқа бөлінген. Аймақтардың инновациялық əлеуеті бағаланып, елдің басты мəселелері мен алда тұрған міндеттері анықталған.
Keywords: аймақ; инновация, əлеует; ғылым; техника; талдау