Современные проблемы геофизического опробования железорудных месторождений Казахстана - Портнов, В.С.; Турсунбаева, А.К.; Камаров, Р.К.; Маусымбаева, А.Д. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2012)
Геофизикалық əдістер тəжірибелерін, геологиялық құрылысын, Қазақстанның кен орындарын пайдаға асыру кезінде минералды жəне химиялық құрамын қарап өткенде, байыту фабрикасынан бастап карьерге дейін барлық технологиялық процесс бойынша магнитті жəне селективті гамма-гамма əдістердің тиімділігі мен мақсаттылығы негізделген. From the review of geophysical methods of research, a geological structure, mineral and a chemical compound of maintained deposits of Kazakhstan the expediency and efficiency of use magnetic and selective gamma scale of methods on all technological process from an open-cast mine to concentrating factory are proved.
Modern problems of the geophysical tests of iron ores deposits of Kazakhstan
Keywords: Геофизика; геология; кен орындары; гамма-гамма; технология