О ПЕРИОДИЧЕСКИХ РЕШЕНИЯХ ОДНОГО КЛАССА ДИФФЕРЕНЦИАЛЬНО-РАЗНОСТНЫХ УРАВНЕНИЙ ВТОРОГО ПОРЯДКА - Жанбусинова, Б.Х. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада аргументтің ауытқуынан тұратын толқындық теңдеудің периодтық шешім- дерінің бар болу сұрағы зерттелген. Автономдық жүйенің периодтық шешімін тұрғызу алгоритмі берілген. Бұл шешімнің тұрғызылуы үшін теңдеудің шешімі стандартты түрге келтіріліп орталандыру əдісі қолданылған. Аз параметрлі теңдеу үшін периодтық шешімнің бар болу теоремасы келтірілген. The question of existence of periodic decisions of the wave equation containing a deviation of argument is investigated. The algorithm of construction of the periodic decision of the independent equation is given. For construction of this decision the equation is led. To standard kind the averaging method also is applied. The theorem of existence of the periodic decision for the equation with small parameter is resulted.