Шығармашылық іс-əрекеттерін жетілдіруде студентттердің өнертанымдық білімдерінің маңызы - Бодықов, С.Ж. (ҚарМУ баспасы, 2012)
«Өнер тарихы жəне теориясы» пəні арқылы студенттердің шығармашылық іс-əрекеттерін жетілдіру маңызы қарастырылған. Жоғары білім беру жүйесінде болашақ өнер мамандарының шығармашылық іс-əрекеттерін жетілдіруге қатысты нақты ғылыми-өнертанымдық білімдер талданған. Студенттердің өнер тарихы жəне теориясы негізінде өнертанымдық қабілет жетілдіруге бағытталған арнайы дайындықтың маңыздылығы зерттелген. Бұл бағыттағы студенттердің өнертанымдық білімдерінің мүмкіндіктері оқу үдерісінде толық ашылу əдістемесі қарастырылған. Өнер тарихы сабағында бейнелеу өнерінің тарихы жəне теориялық даму процесінің білім алудағы ерекшеліктері анықталған. Кілтті сөздер: өнер тарихы, өнер теориясы, студенттердің шығармашылық іс-əрекеттері, шығармашылық іс-əрекеттерін жетілдіру, болашақ өнер мамандары, білім беру жүйесі, өнертанымдық қабілет, өнертанымдық білім, бейнелеу өнерінің тарихы, көркем мəдениет.
Роль искусствоведческого образования в совершенствовании творческой деятельности студентов
Keywords: өнер тарихы; өнер теориясы; студенттердің шығармашылық іс-əрекеттері; шығармашылық іс-əрекеттерін жетілдіру; болашақ өнер мамандары; білім беру жүйесі; өнертанымдық қабілет; өнертанымдық білім; бейнелеу өнерінің тарихы; көркем мəдениет