Теоретико-правовые аспекты понятия и юридической природы нормативных правовых актов - Ахметова, Н.С.; Кордас, И.А. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақалада нормативтік құқықтық актілердің заңдық табиғаты жəне теоретикалық-құқықтық аспектілердің түсінігі, олардың түрлері, сонымен қатар Қазақстан Республикасындағы құқықтық жүйелерді қалыптастыруға əсері мен актілерді іріктеу сипатын жүйелендіру қарастырылады. Нормативтік құқықтық актілердің негізгі арнайы сипаты көрсетіліп, қарастырылады. Авторлар нормативтік құқықтық актілердің белгілері жəне олардың түрлеріне сипаттама бере отырып, заңдар жинағын жариялану тəртібі мен жүйелендіруді түйіндеп анықтауға əсерін көрсетеді. The given article concerns the concept of the legal-theoretical asprcts and legal nature of the regulatory legal acts, their types and on the formation legal systems in RK, and also systematized criteria of acts processing. The main important features of regulatory legal acts consider and select, reveal signs of regulatory legal acts and their aspectual characteristic, presenting to the content and ordering the publications code of laws.