ФИЗИОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ВНУТРИКВАРТАЛЬНЫХ НАСАЖДЕНИЙ БОЯРЫШНИКОВ АЛМАЛИНСКОГО РАЙОНА г.АЛМАТЫ - Кентбаева, Б.А. (Изд-во КарГУ., 2009)
Мақалада Алматы қаласы Жетісу ауданының квартал ішіндегі алқа ағаштарда долананың 5 түрінің су алмасу деректері келтірілген. Зерттеліп отырған долана түрлерінің қала жағдайына бейімделуі түр ішінде де, əр түрлі текті үлгілердің арасында да су балансының кең диапазонда өзгеріске түскен.
Keywords: экоклимат Алматы; Алмалинский район; насаждения боярышников