Қазақстан Республикасында діни бірлестіктерді тіркеуге қатысты кейбір сұрақтар - Ысқақова, И.Е. (ҚарМУ баспасы, 2014)
Мақалада діни бірлестіктерді тіркеу, қайта тіркеу рəсімдері мен олардың қызметтерін реттеу тəртібі кеңірек қарастырылған. Автормен Қазақстан Республикасының діни бірлестіктерін тіркеуге қатысты нормативтік-құқықтық актілерге талдау жасалған. Сонымен қатар діни бірлестіктердің Қазақстан Республикасының заңнамасы бойынша мемлекеттік тіркеуден бас тарту негіздері қарастырылған. Қазақстандағы қайта тіркеуден өту үдерісі бойынша статистикалық көрсеткіштер келтірілген.
Некоторые вопросы регистрации религиозных объединений в Республике Казахстан
Some questions of registration of religious associations in the Republic of Kazakhstan
Keywords: діни бірлестіктер; діни бірлестіктерді тіркеу; діни бірлестіктерді қайта тіркеу; коммерциялық емес ұйымдар; діни бірлестіктің мəртебесі