Базель келісімі бойынша коммерциялық банк тəуекелдерінің классификациялық картасы - Ильина, Т.Г.; Тусупбаева, Б. С. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Мақала банктік ұйымдарына тəуекелдердің өзіндік жіктеу картасын құруының қажеттілік мəселесіне арналған. Банктік тəуекелдерінің жіктелу критерийлері дəлденген, банк тəуекелдерінің агрегатталынған жіктелу картасы ұсынылған.
Keywords: банктік тəуекелдер; банктік тəуекелдерді жіктеу; тəуекелдерді жүйелік жіктеу; Базель комитеті; Ресей Банкінің тəуекелдерін жіктеу