Экстракция серебра (I) расплавом смеси гидрохлорида семикарбазида и стеариновой кислоты - Тосмаганбетова, К.С.; Досмагамбетова, С.С.; Ташенов, А.К. (Изд-во КарГУ, 2010)
Күміс (I)-ді экстракциялауда семикарбазид гидрохлориді мен стеарин қышқылы қоспасының балқымасын қолдану оны бөліп алу мен шоғырландыру мүмкіндігін арттырады. Экстракция барысында қатты фаза сұйық фазадан анық бөлінеді. Алынған қатты экстрактілерді стандартты салыстыру үлгілері ретінде қолдануға болады. The usage of the mixture of a stearic acid with a semicarbazide hydrochloride increases recovery degree and concentration of silver (I) on extraction. On the process of extraction distinctly separates solid phase from liquid phase. Curve extractions move into the area of a low pH meaning. Received solid extracts can be used as standard examples of comparision.
Keywords: серебро; экстракция; гидрохлорид семикарбазида; стеариновая кислота; легкоплавкие органические вещества; ионы металлов; лиганд