Көркем-драмалық коммуникация онтологиясы - Шыныбекова, А.С. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Драма əлемінің тарихында екі мың жыл өтсе де құндылығын жоймайтын ежелгі дəстүрлі драмалар Эсхил, Софокл, Еврипид есімімен байланысты. Олар драма əдебиетінің тегі мен өнердің түрінсіз ақылға сыймайды деген ядроны құрайды, сондықтан да драманың характерлі логикалық белгілерін бейнелейді.
Онтология художественно-драматической коммуникации
Ontology of artistic and dramatic communication
Keywords: драма; драмалық шығарма; грек өнері; драматургия; трагедия; Софокл; Эсхил; Еврипид